30 Mayıs Cumartesi

Saat 14:00

2 saat

Kişi Başı: 50 TL

Ayrıntılı bilgi için:

0535 360 67 31

Milletlerin Dini Kimlikleri: Süryaniler ve Ermeniler Örneği

Bu seminerimizde, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde görev yapmakta olan ve İsa, Hıristiyanlık ve İnciller konulu çalışmalarıyla kamuoyunda tanınan Doç.Dr. Zafer Duygu’dan Milletlerin Dini Kimlikleri: Süryaniler ve Ermeniler Örneği adlı sunumu dinleyeceğiz.

Süryanilerin ve Ermenilerin dinsel kimliklerinin oluşması, hatta milli kimliklerinin de daha belirgin hale dönüşmesi, Geç Antikçağ’da ortaya çıkan iki önemli gelişme ile yakından ilişkilidir. Bunlardan birincisi; Hıristiyan dünyada Kadıköy Konsili (451) sonrasında yaşanan dini atmosferdir. Zira bazı Hıristiyan gruplar, ayrı kilise hiyerarşileri altında kendilerini Batı Hıristiyan cemaatlerden ayırma ihtiyacı hissetmişlerdir. Diğeri ise; 7’nci yüzyıldaki İslam fetihlerinin ardından, Hıristiyan toplulukları kendi cemaat kimliklerini daha vurgulu ve ayırt edici şekilde belirginleştirmeye yönelten dini, siyasi ve sosyal ortamdır. Hıristiyan cemaatler, bu ortamda kendi kimliklerinin sınırlarını hem Müslümanlara hem de öteki Hıristiyan cemaatlere karşı daha kalın çizgilerle belirleme endişesi hissetmişlerdir. Bu bağlamda, insan topluluklarının kendilerini tanımlama biçimlerini şekillendiren dış faktörler, Geç Antikçağ sınırları içinde ve Süryaniler ve Ermeniler özelinde bu seminerin konusu olmaktadır.

Sunan: DOÇ. DR. ZAFER DUYGU
twitter.com/DuyguZafer         http://artuklu.academia.edu/ZaferDuygu    zaferduygu/youtube

Evlidir ve bir çocuk babasıdır. 2007 yılında Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Master; 2016 yılında da Doktora dereceleri almıştır. 2018 yazında Amerika Birleşik Devletleri’nin North Carolina eyaletine gitmiştir. Burada, Duke Üniversitesi’nin Religious Studies Bölümü’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak “İnciller” konulu çalışmalar yapmıştır. Aynı süreçte “Felsefe ve Din Bilimleri” alanında Doçent olmuştur (2018). Hâlen Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Genel olarak dinler tarihiyle ilgilenmekte; özellikle tarihsel İsa meselesini, İsa Dönemini, İncilleri, havarileri, Paulus’u, Kilise’nin Roma yönetimiyle ilişkilerini, Hıristiyanlığın erken sürecine ilişkin tarihsel olguları ve Geç Antikçağ dönemini çalışmaktadır. Ulusal ve uluslar arası hakemli dergilerde yayımlanmış birçok makalenin yazarıdır. Bugüne kadar yayımlanmış kitapları şunlardır:

  1. İnciller Güvenilir Metinler midir? Metodolojik ve Karşılaştırmalı Analizler, İstanbul: Düşün Yayınları, 2020, (376 sayfa).
  2. Süryanilerde Tarih Yazıcılığı, Mardin: Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları, 2020 (160 sayfa).
  3. İsa, Pavlus, İnciller: Hıristiyanlık Neden ve Nasıl Ortaya Çıktı?, İstanbul: Düşün Yayınları, 2018 (2. Baskı, İstanbul: Düşün Yayınları, 2019) (735 sayfa).
  4. Nikomedeia ve Hıristiyanlık: İlk Beş Yüzyıl, İstanbul: Düşün Yayınları, 2018 (150 sayfa).
  5. Kristolojiye Giriş: Miafizit, Dyofizit ve Khalkedoncu Anlayışlar, (ed., haz., terc., Kutlu Akalın’la birlikte), İstanbul: Divan Yayınları, 2018 (159 sayfa).
  6. Süryani Literatürü, (ed., haz., terc., Kutlu Akalın’la birlikte), Mardin: Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları, 2018 (215 sayfa).
  7. Hıristiyanlık ve İmparatorluk: Geç Antikçağ’da Kilise-Devlet İlişkileri ve Kristoloji Paradigmaları, İstanbul: Divan Yayınları 2017, (504 sayfa).
  8. Süryani Tarih Yazıcılığında Geç Antikçağ: Hıristiyanlık, İslam, Siyasi Tarih, İstanbul: Divan Yayınları, 2016 (590 sayfa).

Seminerimizde her oturum 1 – 1.5 saat sürecek olup, daha sonra soru cevap kısmına geçilecektir.

Seminer öncesinden cihazınıza Zoom Cloud Meetings yüklemeniz gerekmektedir. Aşağıdan cihazınızı seçip, tıklayarak programı yükleyebilirsiniz:
 

PC ve Laptop
Mac
IPHONE 
ANDROID 

Seminerimiz ile ilgili sizi bilgilendirelim.

Aşağıdaki formu doldurun, size ulaşalım, sorularınızı cevaplayalım.

    Buluşma Yer ve Zamanı
    • Buluşma Yeri:
      Evinizin en rahat köşesi
      Seminer saatinden 10 dakika önce bilgisayar başında lütfen hazır olunuz.
    • Daha öncesinden cihazınıza Zoom Cloud Meeting indirmeniz gerekmektedir. Yükleyemezseniz zaten semineri satın aldığınızda size yollayacağımız linki tıklayınca otomatik olarak da Zoom cihazınıza yüklenecektir.
    • İrtibat:
      Erkan Karaköse
      0 535 360 67 31
    Ne lazım?
    • Yanınıza sevdiğiniz bir içecek
    • Not almak isterseniz diye not defteri ve kalem
    Ücret ve Ödeme

    Fiyat: Kişi başı 50 TL.

    İptal Koşulları
    Seminer tarihinden 5 gün öncesine kadar yapılan iptallerde ücretin tamamı iade edilecektir.
    Seminer tarihinden 5 ve 3 gün arasında gerçekleşen iptallerde tutarın %70’i iade edilir.
    Seminer tarihinden önceki 72 saatten daha kısa sürede gerçekleşen iptallerde herhangi bir geri ödeme söz konusu değildir.

     

    Ne dahil?
    • Seminer
    Ne dahil değil?
    • Yeme, içme 🙂

    Seminerimiz ile ilgili sizi bilgilendirelim.

    Aşağıdaki formu doldurun, size ulaşalım, sorularınızı cevaplayalım.

      İlginizi Çekebilecek Seminerler

      Gezgin Tayfa Logo

      Gezgin Tayfa'ya Katılın!

      Turlarımız ve kampanyalarımız hakkında bilgi almak ister misiniz? E-posta adresinizi bırakın, size ulaşalım.

      Katıldığınız için teşekkür ederiz!

      Pin It on Pinterest

      Keşfettikçe paylaşalım!

      Bu yazıyı arkadaşlarınıza ulaştırmaya ne dersiniz?

      WhatsApp chat